dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "pavilionul expozitional "

Saramură sau ciorbă, pe plită sau la cuptor, cu mămăligă și mujdei de usturoi. Indiferent de cum este preparat, peștele este gustos... și dacă se mai adăugă și câteva condimente, atunci cu siguranță veți spune sărut-mâna pentru masă. La fel de delicioase sunt și fructele de mare: chiar dacă vorbim de creveți, midii, rapane sau caracatiță. Bucătarii se întreg în rețete astfel încât să satisfacă și cele mai pretențioase papile gustative. Constănțenii și turiștii vor putea gusta din aceste preparate de pe 15 iunie la „Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”.

Iluminat stradal inteligent, panouri fotovoltaice, stații de încărcare pentru mașinile electrice și aparatură pentru o casă inteligentă. Energia verde pare să fie în acest moment preocuparea celor mai mulți producători din domeniu din țara noastră. Iar în ultimii ani s-a observat că oamenii sunt tot mai interesați să reducă consumul de energie și să apeleze tot mai mult la energia regenerabilă. Toate acestea pot fi găsite la ultima ediție a Expozitiei Smart Energy de la Constanța.

Salonul de Dotări Hoteliere, Mobilier, Alimentație publică și oferte turistice, organizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, a revenit la Pavilionul Expozițional Mamaia. După o pauză de doi ani, evenimentul destinat managerilor de pe litoral s-a întors la Constanța. Astfel, cei care sunt interesați de dotarea sau reamenajarea unităților de cazare sau de catering pot trece pragul acestui salon.

Sute de mii de persoane imunizate, zeci de fluxuri deschise și multe ore de muncă – așa se descrie activitatea de la cel mai mare centru de vaccinare din județul nostru. Este vorba de cel de la Pavilionul Expozițional din Constanța care astăzi s-a închis după un an și jumătate în care și-a primit zilnic pacienții. Vineri a fost ultima zi în care constănțenii au putut veni să primească serul împotriva COVID-19. De acum înainte, vaccinarea va rămâne doar în sarcina medicilor de familie.

Pasca, ouăle vopsite, dar și luarea luminii sfinte în noaptea de Înviere sunt tradiții pe care le respectă și vecinii noștri de peste graniță. Pentru ucrainenii veniți în România va fi prima sărbătoare departe de familie, însă cei mai mulți dintre ei vor încerca să păstreze obiceiurile cu care au crescut. Deși au trecut prin momente grele în ultima perioadă, Învierea Domnului trebuie sărbătorită cum se cuvine, spun aceștia.

A trecut mai bine de o lună de când a început calvarul pentru vecinii de peste graniță. Ucrainenii care au fugit din calea războiului și care au găsit adăpost la Constanța, încearcă să se acomodeze. Vin la Pavilionul Expozițional să se aprovizioneze cu haine și alimente. Tot aici am întâlnit-o pe Aliona, o femeie de 34 de ani care în ultima perioadă a ținut loc și de mamă, și de tată.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233